11 İlde 14 Milyon Metrekarelik Alan “Yayla Alanı” Olmaktan Çıkarıldı

Blog Haberler

Comments (0) 17 Temmuz 2015 /

Cumhurbaşkanı kararıyla 11 ilde 126 alan ‘yayla’ olmaktan çıkarıldı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 11 ilde toplam 14 milyon metrekarelik alan “yayla alanı” olmaktan çıkarıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile toplamda tam 14 milyon 92 bin 800 metrekarelik (14 bin 92 dönüm) alan “yayla alanı” olmaktan çıkarıldı.

Kararda, “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı’ olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” denildi.

11 İLDE 126 ALAN YAYLA OLMAK ÇIKARILDI

Yayımlanan listede Adana’dan 9, Artvin’den 1, Bolu’dan 3, Erzurum’dan 7, Eskişehir’den 3, Giresun’dan 35, Kahramanmaraş’tan 20, Kastamonu’ndan 1, Konya’dan 35, Kütahya’dan 7 ve Trabzon’dan 5 alan bulunuyor.

14 milyon metrekarelik alan, yaklaşık olarak İstanbul’un Kağıthane ilçesi büyüklüğüne denk geliyor.

Kararda referans verilen söz konusu kanunun ilgili maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesislerinin; baraj, gölet, sokak hayvanları bakımevi ve mezarlıkların; Devlete ait sağlık, eğitim, adli hizmet ve spor tesisleri ile ceza infaz kurumlarının ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması veya yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir